Medical Tape - dutch massage company

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Medical Tape

Ondersteunende therapie
Wat is Medical Taping?
Medical taping is een bepaalde manier van tapen waarbij je spieren worden ondersteund in hun functie. Er wordt namelijk gedacht dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging, maar ook belangrijk zijn voor bloed en lymfecirculatie. Bij normaal sport tape wordt de bewegingsvrijheid van een bepaald gewricht verkleind. Ook komt er een grotere druk op de huid. Bij medical taping is dat juist niet de bedoeling. Voor medical taping worden verschillende tapes gebruikt. Enkele voorbeelden hiervan zijn kinesiotape, curetape, easy tape, leukotape en strappaltape.  Deze tapes hebben dezelfde elasticiteit en gewicht als de huid. Ook heeft de medical tape een liftende werking op de opperhuid, waardoor er drukvermindering en meer ruimte voor de bloed- en lymfevaatjes is.
Waar kan Medical Taping bij helpen?
Je kunt medical taping in meerdere gevallen gebruiken. het kan gespannen spieren rust geven. Bij sportblessures kun je medical tape krijgen voor het verminderen van vocht en ontstekingen, maar ook bij overbelasting. Het kan ook verlichting geven bij hooukoorts klachten Tot slot wordt medical tape ook wel eens gebruikt bij houdingsproblemen.
medical tape
Hoe ziet een Medical Taping behandeling eruit?
Voordat u getapet wordt. Het is handig om de huid vetvrij te houden. Verder is het handig als er geen haar zit op de plek die getapet wordt; dan plakt de tape beter. De medical tape kan een paar dagen blijven zitten. De tape is  anti-allergisch, ventilerend en huidvriendelijk. Sommige mensen ervaren bij langdurig gebruik toch huid irritatie.Je kunt er gewoon mee douchen. Als je de tape gaat verwijderen, is het handig om deze eerst nat te maken. Het verwijderen gaat een stuk gemakkelijker als je de huid strak trekt en de tape van boven naar beneden van je huid afrolt.
Te gebruiken bij:

* gespannen spieren
* overbelasting
* kneuzingen.
* verrekkingen.
* hooikoorts.
* lage rug poijn.


 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu