Ionisatie, luchtreiniger voor een schone lucht - DMC Massage

Ga naar de inhoud

Ionisatie, luchtreiniger voor een schone lucht

Klantenservice
Voor uw en onze gezondheid
Tijdens onze behandelingen op locatie gebruiken we een mobile luchtreiniger, een luchtreiniger met ionisatie.
De Clean Air Optima Plasma ionisator luchtreiniger, Compact, veelzijdig en effectief!

CA-267 is de ideale oplossing voor luchtzuivering in kleinere ruimtes tot 20m². Door het intelligente design beschikt deze compacte, effectieve en veelzijdig toepasbare luchtreiniger.
Filterspectrum
De drie verschillende filtertechnieken van de Clean Air Optima Plasma ionisator luchtreiniger CA-267 bieden bescherming tegen de meest voorkomende schadelijke stoffen in de binnenlucht zoals: stof / stofmijt / fijnstof / bacteriën, kiemen / virussen, pollen en andere allergenen, schimmel, schimmelsporen, sigarettengeur, chemicaliën en vluchtige organische verbindingen (VOC’s) en nare geuren.
Wat is een ionisator
Waarom is een ionisator belangrijk?
Elke minuut adem je ongeveer twaalf tot vijftien keer in en uit. Tijdens het inademen stroomt de lucht via je neus en mond door je luchtwegen naar je longen. Schone en zuivere lucht is van levensbelang. Onderzoeken hebben aangetoond dat zich binnenshuis veel schadelijke stoffen, zoals fijnstof en ultrafijnstof bevinden.
Fijnstof zijn alle zwevende deeltjes in de lucht, kleiner dan 10 micrometer (0,001 centimeter). Je ademt ze gemakkelijk in. Hoe kleiner het deeltje, hoe gevaarlijker het kan zijn voor je gezondheid. Met name deeltjes kleiner dan 2,5 micrometer kunnen diep in je luchtwegen en longen terechtkomen en zorgen voor hart-, vaat- en longaandoeningen. Jonge kinderen, ouderen en mensen met luchtwegproblemen zijn daar het gevoeligst voor. Fijnstof komt vrij bij alledaagse bezigheden. Zo wijst onderzoek uit dat bij het braden van vlees en het wokken van groenten op hoge temperatuur de meeste fijnstof vrijkomt. Ongeveer 90 procent van de tijd breng je binnenshuis door. Daarom is het verstandig om de lucht te zuiveren van deze schadelijke stoffen. Luchtreinigers van Progenion filteren deze schadelijke stoffen. Dankzij ionisatietechniek worden negatieve ionen aan de lucht toegevoegd. Hierdoor wordt de lucht zuiverder en gezonder om in te ademen. Bovendien hebben negatieve ionen een positief effect op je gezondheid. Je voelt je prettiger en helderder!
Een ionisator creëert negatieve ionen.
Negatieve ionen zijn elektrisch geladen deeltjes in de lucht die er voor zorgen dat de lucht gezuiverd wordt van ongezonde stoffen die we inademen en welke een negatieve invloed hebben op ons psychologische systeem. Negatieve ionen zijn geurloos, smaakloos en onzichtbare moleculen die we inademen op bepaalde relatief vochtige plekken. Voorbeelden hiervan zijn; bossen, stranden, watervallen en bergen. Deze lucht zit vol met biljoenen negatieve ionen.  Na een onweersstorm voelen we ons vaak helder en opgefrist. Dit komt omdat triljoenen negatieve ionen geactiveerd zijn en ons een gevoel van veel positieve energie geven.
Ionen in het algemeen.
Ionen zijn moleculen die een elektrische lading hebben gekregen of af hebben gestoten. Ze worden door de natuur gecreëerd zodra moleculen afbreken door middel van zonlicht, radiatie, bewegende lucht en water. Je zal het gevoel wel eens hebben meegemaakt zodra je over het strand loopt of onder een waterval door. Dat opgefriste gevoel komt door de negatieve ionen welke in dit soort gebieden in overvloed door ons luchtruim zweven. Deze komen in de natuur veel meer voor dan in een huis of kantoorruimte. Negatieve ionen komen zoals gezegd vaak voor bij onweersbuien in de lente. Deze worden geactiveerd door de elektriciteit welke van een bliksemschicht afkomen.
Veel mensen voelen zich vaak beter na een onweersbui. “Ze voelen minder zwaarmoedig.” Zegt onderzoeker Michael Terman, PhD, van de universiteit van Columbia in New York. Hij heeft een
onderzoek gedaan naar de reacties van mensen die een depressie hebben op negatieve ionen.Negatieve ionen verlichten de depressie en werken net als anti-depressiva. Alleen zitten hier geen bijwerkingen aan.
Terug naar de inhoud