Zuurstof is van levens belang

Ga naar de inhoud

Zuurstof is van levens belang

DMC Massage
Gepubliceerd door Willem Snip in Leefstijl · 30 april 2021
Zuurstof van levens belang,

We zien steeds meer mensen met mondkapjes oplopen, veel mensen zie je hier verkeerd mee omgaan en weten duidelijk niet wat de functie en positieve/negatieve werking ervan is. Ze zien anderen er mee lopen en in de media wordt je overspoeld met berichten dat het nodig zou zijn.

Zuurstof is van levensbelang. Laten we eens terug gaan naar de basis. Voorbeeld: wanneer een benzine auto mooi loopt dan is de verhouding
brandstof kwaliteit en zuurstof op elkaar afgestemd. Te veel of te weinig zuurstof bij de verbranding geeft teveel afvalstoffen en dus een slechte verbranding. Dit zien we ook bij een haardvuur. Wanneer de zuurstof toevoer goed is en we goed en gedroogd hout gebruiken, dan is de verbranding optimaal.
Zo werkt het ook bij ons lichaam, wanneer we gezonde voeding gebruiken als brandstof en voldoende zuurstof toevoeren (ademen) dan kan het lichaam bij belasting een schone verbranding afgeven.
De voeding stoffen worden goed verbrand en laten weinig afvalstoffen achter in ons lichaam.
Bij een slechte verbranding, te weinig zuurstof of slechte brandstof, komt er veel restafval vrij en dit veroorzaakt een ongezond systeem. Mensen zullen suf worden, hoofdpijn , lusteloos, je vergiftigd het lichaam een beetje.
Dit wordt nu ook veroorzaakt door het gedeeltelijk belemmeren van de zuurstof opname met het dragen van een mondkapje.
Laten we het nog niet hebben over een ophoping van bacteriën, het inademen van je eigen uitademing, enz enz.
Wil je toch een mondkapje gebruiken, doe dat dan zo kort mogelijk. Neem geregeld een nieuw en schoon kapje, zorg goed voor jezelf door gezonde voeding te eten.


Terug naar de inhoud