Bewegen is gezond deel 2

Ga naar de inhoud

Bewegen is gezond deel 2

DMC Massage
Gepubliceerd door Willem Snip in Leefstijl · 30 april 2021
Tags: gezondbewegen
Bewegen deel 2

Bewegen is onze medicatie. Senioren en oudere mensen onder ons zouden meer moeten gaan bewegen.
Her medicatrie gebruik onder deze bevolkings groep is erg hoog en er wordt ook teveel medicatie gebruikt om bij verschijnselen weer te reduceren. In China worden ouderen gemotiveerd om te gaan bewegen er worden "speeltuinen" aangelegd met diverse toestellen, lekker buiten met elkaar gaan bewegen.

In Nederland wordt deze trent al een beetje overgenomen. Fitnestuinen geloof ik dat ze genoemt worden.
De buiten fitnesstoestellen van De Fitnesstuin zijn geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Hierdoor komt jong en oud in beweging! Buiten bewegen is namelijk niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor de sociale contacten die in de beweegtuinen gelegd worden. Al onze toestellenzijn zeer robuust en gemakkelijk in gebruik.

Dit is een mooie ontwikkeling en zou nog veel meer in Nederland uitgezet moeten worden.
Door de low workout is het bijzonder geschikt voor de ouderen onder ons. Maar je ziet ook veel meer jongeren, dagelijks hun fitness doen in plaats van in de sportschool. We noemen het dan Calisthenics De street workout met de Calisthenics-apparatuur wint elke dag aan populariteit. De apparatuur daagt uit om te gaan bewegen, biedt daarmee goede kansen voor lichamelijke en mentale training, en draagt bij aan een gezonde leefstijl.

Door te werken met je eigen lichaam gewicht heb je minder kans op blessures en is de training meer in balans. Verkeerde en overtraining wat je ziet met zware gewichten is minder aanwezig.

Gezonde spieren zorgen voor een goede doorbloeding en een optimale aan en afvoer van diverse stoffen die ons lichamelijk systeem nodig heeft. Ook kunnen we ons beter beschemen tegen ongelukjes gewoon weg omdat de spieren sterker zijn.


Terug naar de inhoud